Iloinen yllätys postilaatikossa firman kesäjuhlista palattuani

Keskiviikkona meillä oli firman kesäjuhlat Helsingissä. Se oli sitten sellainen “Afterwork Party Cruise” eli pieni buffaruoka aluksi, juomia, diskojytää ja keski-ikäisiä ihmisiä tanssien hetkuttamassa. Härregyd!

Pääsin sieltä sitten kotiin myöhemmin illalla, mitä nyt hieman huonoa onnea oli kun autosta puhkesi toinen eturengas muutama kilometri ennen kotia ja sitten loppumatka meni kolmeakymppiä. No, se ei paljoa surettanut sillä iloinen yllätys jota olin jo kaivannut odotti postilaatikossani:

“Todistus Suomen lain mukaisesta oikeudesta mennä avioliittoon ulkomaan viranomaisen edessä” (tässä paperissa on tekstit ruotsiksi ja englanniksi äidinkielen lisäksi)

Nyt on siis tarvittavat paperit minulla Suomen puolelta hankittuna. Nämä tosin pitää vielä käydä Suomen Ulkoministeriössä asiakaspalvelussa Katajanokalla virallistuttamassa (20€/paperi ja näyttää yhteensä 4 paperia olevan), jonka jälkeen sitten reissu vielä Espooseen Filippiinien konsulaattiin näiden kanssa. Siitä en ole varma, että ottavatko papereista kopiot tai faksaavatko Manilaan Filippiinien viranomaisille ne vai mitä. Samalla sitten jätän turistiviisumihakemuksen siellä, ja sitä varten itseasiassa käyn vielä ottamassa Gigantissa itsepalveluna uuden passikuvan.

Auto lähti kotipihasta komealla kuljetuksella torstaina korjaamon pihaan odottamaan, että laittavat uudet tilatut renkaat alle, ja saatan saada sitten maanantaina takaisin sen. Ajattelin tuon Helsingin ja Espoon reissun tehdä sitten melko pian tässä, jotta saan asioita hoidettua matkaa varten. Tässä pitäisi myös alkaa katsomaan pakkaamista piakkoin, sillä rinkkaan pitäisi mahduttaa teltta, 2x ilmatäytteiset makuualustat sekä 2x makuupussit, pyyhe, vaatteita ja mitä nyt vielä, riippumatto.

Kunhan pääsen määränpäähän Manilaan 1.7. niin ensimmäinen hoidettava asia on käydä pyytämässä paikallisviranomaisilta minulle Filippiinien cenomar – siis todistus, että minulla ei ole estettä Filippiinien viranomaisten mukaan mennä avioliittoon (käytännössä siis, että olen sinkku enkä jo avioliitossa siellä kenenkään kanssa).

22 päivää ja olen Manilassa!