Ulkoministeriö Katajanokalla ja paperien virallistaminen

Liekö kaksi aamulla nautittua kahvikupillista ollut syynä vai mikä, mutta olin 45 minuuttia etuajassa ennen asiakaspalvelun avautumista Ulkoministeriön edessä Katajanokalla tänään aamulla. Sen aukioloajat ovat siis ma-ke klo 9:00 – 12:00. Seuraavat asiakirjat saivat virallistamisen, eli Ulkoministeriön leiman sekä sihteerin allekirjoituksen ja vakuutuksen, että kyseisen todistuksen antaja on kapasiteetissa antaa kyseinen todistus:

  • Birth Certificate / Syntymätodistus
  • Civil Status Certificate / Siviilistatustodistus
  • Certificate of capacity under Finnish law to contract marriage before a foreign authority / Todistus Suomen lain mukaisesta oikeudesta mennä avioliittoon ulkomaan viranomaisen edessä

Virallistaminen maksaa 20€ per paperi, ja tuli siis 60€ maksamaan, maksu kortilla siinä samalla tottakai. Sihteeri toivotti minulle lähtiessäni, että sitten vaan seuraavaan paikkaan paperien kanssa, ja näin se tosiaan on, eli seuraavaksi minun tulee kiikuttaa nämä Espoossa Filippiinien konsulaattiin, ja sehän onnistuu hienosti samalla kun jätän turistiviisumihakemukseni sinne.

Hoitelin hieman työjuttuja samalla odotellessani paikan avautumista aamulla ennen kello yhdeksää. Kaunis tammikuja ja rauhallista!

Turistiviisumeissa on yleensä noin viikon käsittelyaika, ja sain sovittua konsulin kanssa, että jätän hakemukseni liitteineen ja passini tässä torstaina 22.6. ja noudan sitten ensi viikolla joko tiistaina tai torstaina, jolloin konsulaatti on ainoastaan avoinna. Kävin tänään valokuvaamossa otattamassa itsestäni värillisen passikuvan paperiversiona tuota hakemusta varten. Tässä listattuna mitä tuo turistiviisumihakemus tarvitsee:

  • Itse hakemus täytettynä
  • Passi
  • Kopio passin nimisivusta/henkilösivusta
  • Lentovaraukset: menolento sekä paluulento sallitun rajan sisällä eli 59 päivää turistiviisumilla
  • Todistus vakituisesta työpaikasta ja kyvystä elättää itsensä matkalla (tähän olen käyttänyt otetta työpaikkamme henkilöportaalista jossa lukee että olen vakituinen työntekijä ja näkyy kuukausipalkka, plus sitten vielä viimeisin palkkalaskelma)
  • Värillinen passikuva, otettu enintään kolmen kuukauden sisällä

Turistiviisumin maksu on 33 €, ja se tulisi olla maksettuna tilisiirrolla ennen kuin hakemuksen ja passin jättää. Tässä näitä kertoessani puhun yhden maahantulokerran ja kolme kuukautta voimassaolevasta turistiviisumista, sillä se on se mitä minä käytän. Tuo kolme kuukautta voimassa tarkoittaa sitä, että kolme kuukautta aikaa mennä sinne, ja paluun tulisi olla myös sen sisällä. Yksityistiedot ja ohjeet saa englanniksi Filippiinien Espoon konsulaatin kunniakonsulilta sähköpostiosoitteesta dckauppinen.m@gmail.com.

Nyt alkaa olla aika hyvä fiilis jo näistä asioista, että kyllä kaikki hoituu.. vaikka viimeiselle viikolle ennen matkaa menee. Nyt tässä valmistaudutaan juhannuksen ja minun syntymäpäivieni viettoon, ei muuta kuin n. 400 km päähän Pohjanmaalle Pyhäsalmeen mummulan mökille, ja siinä se sitten meneekin. Sitten ollaan jo kesäkuun viimeisellä viikolla menossa, ja minun tulee katsoa sitä pakkaamista. Kyllä tässä jo nytkin alkaa reissu jännittämään kun mietin, ajatukset huimaavat päätä ja vatsassa on perhosia!