Passin ja papereiden haku konsulaatista

Tiistaina 27.6. suhasin työpäivän aikana käymään jälleen Espoossa konsulaatissa noutamassa passini ja paperit. Vähän tukka putkella ajaen sinne, ja pieni jännitys onko minun turistiviisumi ok, ja paperit avioliittoa varten myöskin. Tällä kertaa saapuessani sinne ei näkynyt niin filippiinoja saati suomalaisiakaan kadulla konsulaatin lähistöllä. Hyvin nopea piipahdus oli, ehkä noin 10 minuuttia. Ensiksi sain passini takaisin, jossa oli nyt lisätty elämäni toinen turistiviisumi Filippiineille. Lisäksi sain vahvistettuna todistukseni avioliittoa varten. Näiden myötä stressi väheni ja oli heti todella iloinen mieli.

Kuten kuvasta näkyy, miestä hymyilyttää nyt!

Kerroin filipinoksi konsulaatin rouvalle, että lennän Filippiineille perjantaina nyt. Ja sitten sanoin myöskin filipinoksi hänelle, että toivottavasti pomoni ei ole vihainen. Nauroimme yhdessä, ja hän toivotti minulle hyvää matkaa, tosin filipinon sanoja hieman hakien ja sain auttaa häntä, sillä hän ei ole 40 vuoteen enää asunut siellä, joten kieli ruostuu, ymmärrettävää. Minä koen suurta nautintoa ja riemua kun saan hieman kuunnella puhetta filipinoksi, ja itse yrittää jotain myös sanoa, niin sitä syntyy vuorovaikutusta ja keskustelua sitten, naurua ainakin!