Sunnuntaikävely

Nautittuamme aamiaisen lähdettiin kävelemään Pasig-joen rantakatua, ja napattiin sitten pian siitä tricycle jolla ajeltiin Sierra Heights Placeen EDSA:n lähelle, eli taloon jossa Jennifer asuu hyvän ystävänsä Janen kanssa. Odoteltiin ala-aulassa ja pian Jane tuli portaita alas hyväntuulisena nauraen. Toin hänelle tuliaisiksi Fazerin suklaita. Naiset puhuivat nopeasti ja nauraen paljon. Puhuin kanssa myös muutamat lauseet filipinoa Janelle, mm. sormuksista että haluamme vain yksinkertaiset sellaiset, ja että menemme torille ostamaan ruokaa varten juttuja.

Käveltiin Sierra Heightsista EDSA:n ylitse SM Megamall -ostarille, jossa viidennestä kerriksesta löysimme yhden korukaupan jossa käytiin kysymässä vihkisormuksia. Sormuspari kaiverruksineen mitä katsoimme maksaa 29 000 pesoa, eli miltei 560 euroa. Hopeiset ja yksinkertaiset. Kiitimme, ja käymme vielä huomenna Chinatownissa kiertämässä koruliikkeitä ja kyselemässä hintoja.

Guadalupen ruokatorilta ostettiin 2 kiloa riisiä, puoli kiloa kalaa valmiiksi paloiteltuna, kasviksia, kahvia, kananmunia ja makeita herkkuja kahvin kanssa nautittavaksi. Kotimatkalla oli aika kuuma kävellä sillä päivän lämpötila oli noin 34 astetta. Pasig-joen vartta ja sitten sillasta ylitse meidän puolelle jokea. Silta oli tehty aikanaan ainakin osittain kiinalaisten rahalla.

Perillä kotona molemmat valuttiin hikeä. Otin suihkun heti, jolla välin Jennifer alkoi valmistelemaan ruokaa. Otin kylmän litsinmakuisen San Miguelin tölkin ja menin istumaan parvekkeelle sitä nauttimaan. Tällä välin Jennifer otti meidän likapyykit ja pesi ne kylppärin lavuaarissa, ja otti sitten itse suihkun. Nautittiin illalliseksi riisiä ja kalakeittoa siihen päälle sekä höyrytettyä okraa.

Sain illan päätteeksi vielä ihanan rentouttavan kokovartalohieronnan, ja siinä huomasi miten hartiaseudun lihakset olivat kipeytyneet painavan rinkan kantamisesta, vaikka ei sitä pitkiä matkoja tarvinnutkaan. Nukutti taas todella hyvin, eikä mitään herätystä tarvitse aamua varten asettaa.