Kansallinen antropologian museo, Luneta-puisto ja avioliittoseminaari

Tänään syötiin aamupala ja lounas ennen kuin lähdettiin liikkeelle puolenpäivän maissa Grabilla Luneta-puistossa sijaitsevaan kansalliseen antropologian museoon. Vähän reilun kahdeksan kilometrin matkaan autolla menee täällä noin 45 minuuttia, mikä antaa hyvän kuvan liikenteestä.

Ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa oli alkuperäisheimolaisten tekemiä taide-esineitä, puuveistoksia ja rihkamasta kasattuja installaatioita. Ihmettelin tässä vaiheessa jo, että missä on kaikki oikeasti vanhat esineet jotka kertovat ihmisten alkuperästä täällä. Onneksi kolmos- ja neloskerrokset sitten vastasivat janooni, sillä niissä esiteltiin vanhoja löytöjä sekä ihmisten kehitystä. Loppua kohti sitä huomasi, että tuli edettyä aika kiireellä sillä alkoi jo jaloissa tuntumaan seisoskelu ja kävely, sekä vilkuilin kelloa sillä illalla meitä odotti avioliittoseminaari klo 19.

Kolmen maissa lähdettiin museosta, ja iltapäivän paahteessa käveltiin Luneta- eli Rizal-puistoon. Se oli minun kolmas kerta tuolla puistossa ja sen paikat on jo nähty aiemmin. Harmikseni yksi osa puistosta on edelleenkin korjausten ja parannusten kohteena ja suljettuna, saa nähdä kuinka monen vuoden jälkeen sitä osaa pääsisi katsomaan.. Istuttiin hetki puiston penkillä varjossa kunnes päätettiin lähteä Grab-kyydillä pois.

Puistossa on valtava lippu liehumassa
Kävelyä puistossa iltapäivän paahteessa

Kyyti saatiin nopeasti ja ajeltiin suoraan lähelle majapaikkaamme kahvilaan nappaamaan jääkahvit, ja siitä sitten asuntoomme lepäämään.

Avioliittoseminaari alkoi hieman etuajassa ennen kello seitsemää, ja osallistujina oli seitsemän paria. Aluksi oli selostusta miehen ja naisen rooleista perheessä, miten tulee ottaa toinen huomioon ja sopia konfliktit yms, sitten seksuaalivalistusta ja erilaisten ehkäisykeinojen läpikäymistä. Seminaari kesti noin kaksi tuntia iltayhdeksään saakka, ja loppua kohti alkoi sen kuuntelu väsyttää, mutta selvittiin kuitenkin. Sertifikaatti suorittamisesta on odottamassa Mandaluyongin kaupungintalolla terveysosastolla kolmannessa kerroksessa.

Tilasin meille vielä illalla pizzat palkinnoksi aiemmasta koettelemuksesta, ja alettiin katsomaan yhdessä yhtä korealaista sarjaa Netflixistä ennen nukkumaanmenoa lähempänä puoltayötä. Nukutti oikein hyvin.

Herkkua