Lepopäivää ja Palawan-museo

Tänään vietettiin lepopäivää. Heräsin itse joskus siinä seitsemän maissa enkä enää nukkunut. Jennifer heräsi aluksi kahdeksalta, mutta nukahti uudelleen pitäen toista jalkaa jalkojeni päällä ja kietoi kätensä minun ympärilleni, että jäin ansaan enkä voinut käyttää kädessäni ollutta puhelintakaan lukemaan uutisia, joten makasin sitten vain kuunnellen hänen hengitystään ja tuntien hänen pehmeän ihonsa lämmön. Yhdeksän aikaan hänkin sitten heräsi taas.

Meiltä olikin kahvi lopussa, joten kipaisin nopeasti lähiputiikista sitä ostamassa, sekä pandesal-leipiä jotka olivat vielä lämpimiä uunista. Syötiin myös pieniä ihanan makeita banaaneja ja ostamaani ensaymada-pullaa kahvin kera, ja aamu tuntui varsin oivalliselta.

Rahaa piti automaatista saada seuraavan aamun retkelle lähtöä varten kun maksan retkimaksun käteisellä noudon yhteydessä, joten päätin, että mennään tricyclekyydillä keskustaan automaatilla. Samalla reissulla Mercury Drug -apteekissa käväisy ja huomasin myös Google Mapsin kautta läheisen Palawan Museon, joten siinä päivän ohjelma. Lounaaksi syötiin pelkkiä nuudeleita ennen keskustaan lähtöä.

Nuudelilounas ja ananasmehu
Ukolle omistetussa puistossa Puerto Princesan keskustassa on hänen patsaansa

Museossa ei ollut aulassa vartijaa, vaan joku rouvashenkilö vaihtamassa juoruja vahtimestarins toimineen rouvashenkilön kanssa tiskin ylitse kun saavuimme. Olin pakannut reppuuni varuiksi T-paidan jos ei museossa suvaittaisi hihatonta toppia, mutta ei tarvinnut alkaa pukemaan. Ketään muita ei museorakennuksessa näkynyt lisäksemme, ja siellä oli lisäksi aika kuuma, vain jonkin monista tuulettimista edessä oli hetken viilemmän tuntuista. Aika nopeasti käytiin museo läpi.

Nostin automaatilta rahaa, ja jatkettiin Puerto Princesan vanhalle torille ruokaostoksille taas. Ostettiin valkosipulia, sipuleita, vihreitä chilejä, kanakuutioita, kananmunia, leipää, pitkiä papuja ja okraa sekä kanan rintaa ja vihreitä herneitä.

Ostosten jälkeen takaisin asunnolle, ja Jennifer alkoi heti kokkailemaan. Yritin vähän ottaa aurinkoa parvekkeella uutisia lukien ja olutta nauttien, mutta vähän on ollut jotenkin veto lopussa viime päivinä, heikko energia kun ei enempää olutkaan maistu.

Huomenna kyyti noutaa meidät aamulla 6:30 aikaan retkelle, joten aikaisin nukkumaan nyt sitten, huh!