Päiväkävely

Käveltiin päiväkävelylle lounaan jälkeen läheiseen kalastajasatamaan, ja matkalla näkyi kaikenmoista, mm. joulupukkikoriste talon ulkoseinällä, ja mies hevosen selässä taluttaen perässä tulleita kahta muuta hevosta joista viimeinen meinasi vähän yrittää keskimmäisen selkään nousta leikkisästi. Kalastajasatamassa oli seinään niitattu etsintäkuulutus miehestä, joka on kadonnut Tubbatahan riutalla keskellä Sulunmerta, ja käteispalkkioksi luvattiin viisi miljoonaa pesoa eli yli 83 tuhatta euroa. Liekö katteeton lupaus palkkiosta, tai sitten jonkin varakkaan perheen poika on kadonnut siellä merellä. Miehen nimi ja kasvot viittaavat kiinalaiseen.

Kävellessämme alkoi sataa, mutta sade ei ollut onneksi kaatosadetta vaan kevyempää, ja tien ylle kaartuvat tuuheat puiden lehvistöt suojasivat hyvin pisaroilta emmekä kastuneet juuri laisinkaan. Sade oli myös ohitse pian kun olimme kaupoilla käyneet ja kävelemässä takaisin asunnolle.

Pitää käydä päivittäin uimassa altaalla

Koska pienet ravut oli mulle aika hankalaa syötävää, Jennifer oli kekseliäs ja teki lopuista uuden ruuan. Kadun varressa tuotteita kaupitelleelta perheeltä ostettu kurpitsa, pitkät pavut ja chili torilta sekä ravut muuntuivat herkulliseksi ja terveelliseksi ruuaksi.

Varasin meille majoituksen Manilasta lentokentän läheltä yhdeksi yöksi perjantaista lauantaihin. Ollaan vain yksi yö siellä, sillä lauantaina lennetään Legazpiin Bicolin alueelle. Sinänsä ei mitään uusia paikkoja tällä Filippiinien lomareissullani nyt tullut, sillä oltiin samoissa paikoissa pitkältikin kuin viime vuonnakin. Täällä Palawanilla Puerto Princesassa, vähän tylsää alkaa olla sillä ei ole enää mitään päiväretkiä missä ei oltaisi jo oltu, ja sitten tuonne Legazpiin ja täsmälleen samaan majapaikkaankin kuin viime vuonna (oli hyvä ja tykättiin joten miksei), ja sitten vietetään lopan loppu Manilan alueella Mandaluyongissa myös samassa vakioasunnossa missä oltiin viime vuonnakin (ja aiemmin tällä reissulla sitä avioliittolupaa odottelemassa). Tuttua ja turvallista. Ei huvita ollenkaan sellaiset lomakohteet joita kaikki hehkuttavat ja jotka ovat liian suosittuja, turismin pilaamia ökypaikkoja. Täytyy tutkiskella ja suunnitella sitten ensi vuodelle jotakin uusia paikkoja minne lähdettäisiin seuraavalla kerralla.

Elokuu on nyt puolessa välissä, ja lomaa on jäljellä täsmälleen 18 päivää huomisesta laskien. Täällä nyt Puerto Princesassa ollessa kun retkitekemiset ovat loppuneet ja on vain rentoja olopäiviä ilman mitään kummempaa ohjelmaa, että sitä oikein tuntee olevansa rentoutunut ilman mitään stressiä ja Suomi ja työt ovat todella kaukana. Kyllä sitä on käynyt mielessä töihinpaluun hetki, mutta hyvässä mielessä, sillä tämä kesä, nämä kaksi ihanaa kuukautta täällä Filippiineillä on ollut niin ihanaa aikaa minulle ja vaimolle yhdessä, että kyllä tuntuu akut ja henkiset voimavarat latautuneet toden teolla! Todella kiitollinen olen.