Hiustenleikkuu ja jalkahoidot kauneussalongissa

Puolenpäivän aikoihin lähdettiin ulos kävelemään, ensin Mercury Drug -kauppaan mistä ostin E-vitamiineja ja sieltä matka jatkui läheiseen 7eleven-kauppaan ostoksille. Sää oli aurinkoinen ja lämmin, ja elättelin toivoa, että voisin myöhemmin ottaa parvekkeella aurinkoa.

Ennen Antiqueen lähtemistä heinäkuussa oltiin samassa majapaikassa 16 yötä kuin nyt, ja tuolloin käytiin Pasig-joen rantatien varressa sijaitsevassa kauneussalongissa, otin silloin tukanleikkuun ja Jennifer sai hiuksiin hoitokäsittelyn. Halusin nyt uudelleen tuohon samaan salonkiin tukanleikkuuseen, ja oltiin sovittu Jenniferin kanssa, että sitten jalkahoito hänelle ja minä kokeilisin sitä myöskin.

Jalkakylvyssä
Pedikyyrit menossa

Kauneussalongissa häärää ja määrää ainakin kaksi tai kolme ladyboita tai transhenkilöä. Kun saavuimme salongin ikkunan taakse, Jennifer näki, että siellä olivat sohvilla päiväunilla mutta oli siellä yksi jalkeilla joka meidät huomasi ja kutsui sisään, ja muutkin siitä virkosivat. Pian huoneessa soi musiikki kaiuttimesta ja lauloivat aina popkappaleiden mukana. Tukanleikkuun jälki oli priimaa, todella tarkka lopputulos ja olin tosi tyytyväinen, ja ilmaisin sen leikkaajalle sanomalla filipinoksi “Ang galing mo!” eli oletpa etevä! Itsevarma vastaus tähän kuului, että tottakai!

En ole juuri minkään jalkahoitojen ystävä, vaan pikemminkin aina häpeillyt omia jalkoja kun isovarpaiden kynnet on kynsisieni aikanaan pilannut. Jennifer sai jalkahoidon ja pedikyyrin yhdeltä näistä transhenkilöistä, minun jalkoja tuli hoitamaan ihan syntymästään ollut nainen. Jalkojen kylvetyksen jälkeen sitten vain jalka hänen syliin polvelle, ja siitä alkoi raspilla kovettumien ja ihon kaaputus ensin, jonka jälkeen tuli kynsinauhoille ja kynsille käsittely. Ei se käsittely ollutkaan niin pelottavaa tai hävettävää mitä luulin, ja lopputulos yllätti minut sillä nyt varpaat ja kynnet näyttivät paljon paremmalta. Voisi siis mennä toistekin, harmi vain että Suomessa maksaa sitten paljon enemmän. Tämä koko lysti kustansi vain noin viitisentoista euroa, siis minun tukanleikkuu, ja molemmille nämä jalkahoidot ja pedikyyrit.

Otettiin kahvit vielä mukaan läheisestä pienestä kahvilasta, ja sateenvarjon suojassa pieneltä tihkusateelta palattiin takaisin asunnolle syömään lounasta tai mikä nyt iltapäivän välipala olikaa kello kolmen aikaan, lounas olisi pitänyt syödä jo paljon aiemmin.

Uima-altaalla

Neljän aikaan mentiin uima-altaalle uimaan. Siellä olikin paljon väkeä, ja vesi tuntui aluksi kylmältä, eikä kauaa viihdytty nyt, ehkä vain vähän reilu kymmenisen minuuttia mitä oltiin altaassa. Mistään aiemmin haaveilemastani auringonotosta ei tullut yhtään mitään, sillä sää oli muuttunut jo taas pilviseksi, jollaista on luvassa koko alkava viikko eli loppuaika mitä olen täällä Filippiineillä.

Huomenna eli maanantaina pitäisi lähteä käymään Chinatownissa ja katsotaan saadaanko vihkisormuksiimme vielä kaiverrutettua päivämäärä.