Guadalupen ruokatori, ruuhkia, ostoskeskuksia ja ihmisvilinää liiakseen

Kaupunki verhoutuu sadehuntuun

Nautittiin aamiaista sekä lounasta asunnolla ennen kuin vasta vähän ennen kolmea lähdettiin ulos. Aamupäivällä oli kovia sadekuuroja ja toisinaan taivas ihan valkoisen harmaana.

Terveellinen ja raikas lounas
Suloiset kaverit päiväunilla

Jennifer sai hyvän idean, että vilkastaan jokiveneasemalta, että milloin menisi seuraava paatti Guadalupeen. Sehän oli vain kymmenen minuutin päästä, joten mainio ajoitus! Jokiveneellä siis ruokatorille ostoksille, ei ihan kaikkialla mahdollista!

Jokivenettä vartomassa
Liikenteen seassa ei ole kivaa jalankulkijana Filippiineillä

Ostettiin torilta katkarapuja kilo mikä maksoi noin 7,35 euroa. Niiden lisäksi valkosipuli, pullo spriteä ruuanlaittoon, chilejä, mausteita, mangoja ja lanzone-hedelmiä joita en ollut ole vielä koskaan kokeillut. Kysyin myöskin, että mitäs me oikein meinataan huomenna aamulla syödä aamiaiseksi, joten pysähdyttiin leipomon myymälään ostamaan parit makeat leivät aamukahvin kanssa nautittavaksi. Päätettiin palata takaisin myös ilmaisella jokivenekyydillä, mutta nyt jouduttiin odottelemaan venettä sitten 45 minuuttia aseman odotustilassa. No, mikäs siinä, ei meillä mihinkään kiire ollut.

Tälläinen taidekuva alhaalta rakennuksen viereltä ylös

Alkuillasta puoli kuuden maissa lähdettiin taas ulos ja tilasin meille Grabillä kyydin Market! Market! -nimiseen isoon ostoskeskukseen. Saatiin kokea manilalaista ruuhkaa ja liikennesumppua taas oikein kunnolla sillä istuttiin autossa varmaan tunti ja vartti ennen kuin päästiin perille.

Valtavassa Market! Market! -ostoskeskuksessa ei sisällä alettu juuri kiertelemään, koska ei kumpikaan halua ostaa mitään, ja tuntuu tarkoituksettomalta vain kävellä ja kävellä kerros toisensa jälkeen ihmisvilinässä ja katsomassa vaan kauppojen ikkunoita ulkopuolelta. Jennifer näki, kojun myyvän halpoja sushisettejä joten ostettiin meille sellaiset mukaan, kaksi ja puoli euroa per setti.

Fiesta Market! -alue pienine myyntikojuineen

Emme tuolla Market! Market! -ostarialueella kauaa halunneet pyöriä vaan lähdettiin suuntaamaan kohti lähellä sijaitsemaa SM Aura -ostoskeskusta. Olin nähnyt ilmoituksen, että sen kattoterassilla on Prism-valopuutarha, ja sitähän me juuri halusimme mennä ihastelemaan.

Pidemmän päälle kamala ruuhka ja ryysis alkaa vain ahdistamaan
Massat vaeltavat
Taikasokkelo
Minua vähän leikitytti ja pyörittiin keinussa ympäri ympäri.. kunnes vartija tuli sanomaan, että vain yksi saa istua siinä kerrallaan
Hienot vesiputoukset rullaportaiden vieressä

Kun oltiin ihasteltu kauniita valoja ja tunnelmaa kylläksemme oli aika tehdä lähtöä. SM Auran kattoterassille pääsi liukuportaita pitkin rakennuksen seinustaa pitkin, kattoterassi oli viidennellä tasolla, ja jokaisesta tasosta pääsi sisään itse ostoskeskukseen, mutta sinne me ei menty harhailemaan nyt. Oli vähän hankala löytää sopivaa paikkaa mihin tilata kyyti sillä siinä meni vain isoja monikaistateitä ja kamalasti liikennettä, joten käveltiin takaisin Market! Market! -paikan saapumis/lähtöparkin luo, ja sain siihen tilattua meille kyydin. Siinä siis autot ja taksit käyvät tiputtamassa tai ottamassa matkustajat kyytiin. Kotimatka sujui onneksi jouhevammin kuin sinne menomatka, nyt meni ehkä vain puolisen tuntia.

Iloinen mies kun pääsi pois ihmisvilinästä ja sai kylmän juoman käteensä

Illalliseksi syötiin katkarapuja voissa ja chilissä paistettuna, herkkuruokaani, ja katsottiin yksi surullinen ja haikea taiwanilainen draamaelokuva. Vähän puolenyön jälkeen nukkumaan, venähti vähän liikaa ilta.