Kuukauden päivät Suomessa ja avioliiton rekisteröinti Suomeen

Olen nyt ollut kohta miltei kuukauden Suomessa reissun jälkeen, ja sain kokea vielä loppukesän lämpimiä säitä vähän täällä. Kävin jopa läheisessä järvessä uimassa muutamat kerrat, ja istuin parina päivänä takapihalla ilman paitaa auringosta nauttimassa.

Ensimmäinen viikko heti paluun jälkeen oli yhtä hässäkkää ja stressiä, sillä olin fiksusti säästänyt autoni katsastuksen kesäkuun lopulta syyskuulle paluutani varten. Ajo-oikeus siitä meni siis umpeen kesäkuun lopussa. Ajattelin, että kun olen 2kk poissa maasta reissussa niin ei mun kannata autoa vielä katsastuttaa, vaan vasta sitten kun palaan. Noh, yllätyksenä sieltä tuli sitten heti hylkäys, sillä autosta oli vasen takajousi poikki. Joskus saattoikin kuulua koneen ollessa käynnissä vähän metallista sirinää tai helinää, ja jos sattui olemaan tiessä kuoppa sillä kohdin. Noh, ei muuta kuin autolle varaamaan aikaa korjaamolle, ja sen sai sitten noin puolentoista viikon päähän. Kun siihen otti kylkeen vielä vuosihuollon autolle niin laskua kertyi. Tuon jälkeen jälkikatsastus, ja kaikki oli kunnossa jälleen, stressi helpotti hieman.

Loman jälkeen työt ovat jatkuneet ja hommat luistaneet ihan hyvin, olen päässyt arkirutiineihin kiinni, opetellut menemään sänkyyn klo 21-22 aikoihin, ja heräämään aikaisin joko kuudelta tai seitsemältä aloittamaan työt.

Sain paikalliselta maanviljelijältä ilmaiseksi ison satsin avomaankurkkuja, ja olenkin säilönyt niitä sekä syönyt lisukkeena ruuan kera ja leipien päällä. Säilöin ensimmäistä kertaa elämässäni, katsotaan sitten myöhemmin millaisia kurkkuja on tullut.

Ensi viikolla minulla on suunnitteilla lähteä suvun mökille käymään Savoon. Siellä vieressä asustaa serkkuni Janne vaimonsa ja tyttärensä kanssa, ja toki käyn tervehtimässä myös samalla reissulla isotätiäni sekä tätiä. Työtehtävien hoito onnistuu etänä kun otan välineet ja testilaitteet mukaan. Lokakuun alussa säät alkavat olla jo aika kylmiä Keski-Suomessa, öisin lämpötilat saattavat mennä nollan paikkeille, vähintään, joten nyt on viimeinen mahdollisuus nauttia vielä mökkeilystä. Polttoaineeseen tulee menemään paljon rahaa reissulla nykyisten hintojen takia, diesel on jatkuvasti reilusti yli kaksi euroa litralta.

Kirjekuoressa paperimme Suomen Suurlähetystölle Manilassa

Paperibyrokratian suhteen pientä edistystä on tapahtunut. Jennifer sai kuin saikin hoidettua ensin avioliittotodistuksemme PSA:n leimalla (Filippiinien väestöviranomainen), jonka jälkeen avioliittotodistuksen sai Apostille-vahvistuksella Filippiinien ulkoministeriöstä. Vahvistettu avioliittotodistuksemme, molempien passikopiot, kuitti maksetusta postimaksusta sekä Digi- ja Väestötietoviraston lomake lähtivät kuriirin viemänä eilen Suomen Suurlähetystöön Manilassa. Toivottavasti kaikki paperit olisivat kunnossa, ja asia etenisi vihdoinkin jotta saadaan avioliitto rekisteröityä myös Suomeen.

Rakas on välillä tehnyt jotain uusia videoita Youtubeen jotka ovat ilahduttaneet ja tuoneet mieleen yhteisiä muistoja kun olin Filippiineillä yhdessä hänen kanssaan. Jokin video on saanut kyyneleetkin silmiin liikutuksen takia. Ikävä on läsnä jatkuvasti, ja tottakai olemme yhteydessä päivittäin, ensimmäisenä aamulla kun herätään ja viimeisenä illalla kun käydään nukkumaan.

Mandaluyongissa loman lopulla