Joulunviettoon kahden viikon kuluttua

Nyt kahden viikon päästä, jos kaikki sujuu hyvin matkan suhteen, olen perillä Manilassa. Onnistuin varaamaan meille kahdeksi viikoksi suosikkipaikkamme, jossa olemme olleet jo monta kertaa aiemminkin: Aqua Residences Mandaluyongin Hulo-barangayssa Pasig-joen varrella, ja asunto on 48. kerroksessa mistä on upeat näköalat Makatiin joen toiselle puolelle, ja 53. kerroksesta rakennuksen katolta löytyy uima-allas. Rakennuksessa on myös kuntosali, jossa aiomme käydä huhkimassa.

Olen onnistunut jo aloittamaan stressaamisen lentomatkasta, sillä Travellinkistä ostetussa lentolipussa on lentoyhtiö jokaisella lennolla menomatkalla Etihad Airways, mutta lukee silti että muka useita eri lentoyhtiöitä, ja että lähtöselvitys tulisi Etihadin lisäksi tehdä myös Air Francelle, ihmettelen että mitä kummaa. Ensimmäinen välilaskupaikka on tosiaan Ranskassa Pariisissa, mutta lennot ovat Etihadin ja niissä lukee vielä että operoiva yhtiö Etihad. Travellinkin asiakaspalvelurobotti ei tietenkään osaa vastata kysymyksiin tästä, ja kun painoin että otetaanpa ihminen linjoille palvelemaan niin robotti sanoi ettei onnistu, ja että soita asiakaspalveluun. Oletettavasti kyseinen asiakaspalvelu ei varmaankaan ole Suomessa. Minulla on joka tapauksessa tilausvahvistus lennoistani, yhtiönä lukee Etihad Airways, paitsi sitten takaisinpäin tullessa on Finnair Pariisista Helsinkiin. Joten, eiköhän se niin mene että teen lähtöselvitykset Etihadille ja sillä siisti. Paluumatkallakin on merkitty, että lähtöselvitys tulisi tehdä Nht Linhas Aereas -yhtiölle, joka on brasialialainen yhtiö joka on ollut liikennöintikiellossa vuodesta 2013 lähtien. Oletan siis, että nuo kehotukset tehdä lähtöselvitys tolle Nht:lle ja Air Francelle ovat jotain ihmeen huttua. Etihadille ja sit Finskille vaan. Tuollainen virheellinen informaatio vain joka tapauksessa saa ihmettelemään, ja ilmaan pientä epäilystä ja stressin poikasta, epävarmuutta.
///EDIT: Sain Travellinkin mobiiliapin kautta asiakaspalvelijan juttusille, ja varmisti minulle nuo lentoyhtiöt joille tulee lähtöselvitys tehdä, ja samalla myös itse katsoin tilausvahvistuksen sekä sieltä linkin kautta Travellinkin nettisivuille katsomaan varaustani, ja siellä oli ihan oikein lentoyhtiöt eli vain se Etihad Airways sekä Finnair, ei mitään muuta. Asia kunnossa, ja ei enää stressiä tuosta.

Vielä viimeistä joululahjaa rakkaalle odottelen, uskoisin, että ensi viikon aikana tulee sitten perille, ja saan viimeisenkin lahjan hänelle sitten valmiiksi. Vanhempien luona täytyy leipoa piparkakkuja taikinasta joka tehdään edesmeenneen mummini mainiolla reseptillä. Piparkakut menevät Bugasongiin sitten Jenniferin vanhemmille, siskoille ja siskojenlapsille.

Saavuttuani illalla 22.12. Manilaan, siitä on enää vain se 23. päivä aikaa ennen jouluaattoa, silloin varmaan sitten käydään ostoksilla ja alkaa ruokien valmistus. Paljoa ohjelmaa tai kohteita ei ole suunniteltuna toistaiseksi, jotain pientä otin ylös ja katsotaan sitten osallistutaanko johonkin retkille. Tärkeintä kuitenkin olla yhdessä. <3