Aika on mennyt nopeasti, ja lähdön hetki koittaa

Joulukuussa tuli onneksi koettua suomalaiseen jouluun liittyviä asioita kuten ihanasti lunta, kauneimpia joululauluja ja kuorokonserttia Porvoon Tuomiokirkossa sekä Askolan kirkossa, pikkujouluillanistujaisia ystäväpariskunnan kanssa, kinkkua, piparkakkujen leivontaa, tonttulakki päässä kuusen koristelua vanhempien luona yms. Tein myös kauniita jäälyhtyjä pihalle kymmenisen kappaletta joissa poltin kynttilöitä tunnelmaa luomaan. Kotona saunoin oikein kunnolla, viisi peräkkäistä päivää keskiviikkoon 20.12. asti ja sitten vielä yksi saunakerta vanhempien luona ennen lähtöpäivää. Kotiin olin hankkinut hyviä saunatuoksuja ja koivu-eukalyptusvihdan, joka oli varsin mainio!

Nyt torstaina minulla oli lyhyempi työpäivä, jonka jälkeen ehdin tuskailemaan pakkaamisen kanssa. Stressiä hälvensi ihanasti 1,5h hieronta päivän keskellä. Lentokentälle vanhemmat toivat minut tavan mukaan hyvin ajoissa, ja ehdin lähtöportin luokse istumaan 1h 10min ennen aikataulunmukaista koneeseennousua (ainahan ne on myöhässä jonkin verran?)

Check-in:iin ei ollut jonoa juuri lainkaan, ranskalainen pariskunta oli minua ennen siinä. Suomalainen Air Francen työntekijämies oli stereotyyppisen tyly ranskalaiseen tyyliin ja sivuutti totaalisesti kysymykseni koneenvaihdosta Pariisissa, ojensi vain lippuset ilman hymyä ja mitään sanomatta.

Helsingistä kolmisen tuntia lentäen Pariisiin, jossa koneen sekä terminaalin vaihto, aikaa 1h 15min. Pieni stressin aihe, mutta osaan kävellä kyllä kuin Valentin Kononen aikoinaan (voimatta pahoin kuitenkaan) eli olen aika vikkelä jaloista. Mukanani on vain selkäreppu, läppäri ja jotain muuta pientä piti jättää pois sillä sen verran joululahjoja on mukana.

Toivon, että pystyisin nauttimaankin tästä lentomatkasta kuten yleensä nautin lentämisestä, silloin matka sujuu rattoisammin eikä tunnu raskaalta!

Joulua ja Filippiinejä kohti! Manila ja vaimo odottaa!