Piipahdus Highway Hillsiin ja ostoksia Guadalupen torilta

Aamiaiseksi syötiin filippiiniläisittäin nuudeleita leivän kanssa. Haarukalla otin lautaselta nuudeleita ja laitoin paahtoleivän päälle, ja taitoin leivän kahtia.

Lähdettiin käymään Highway Hillsissä vaimon kotialueella, ja kun saavuttiin talon luokse niin Jennifer näki, että siellä oli “Tatay” eli Erapin Tolentino, tricyclekuski joka kyydinnyt usein Jenniferiä ja ystäväänsä Janea töihin. Ikää hänellä on jo 74 vuotta. Hän oli iltapäivän lepoa ottamassa prätkänsä päällä, emmekä tällä kertaa häirinneet häntä.

Päiväunilla

Annoin Jenniferin ystävälle Janelle tuliaisiksi Fazerin suklaalevyn jonka olin ostanut Helsinki-Vantaan lentokentän taxfreestä. Viime jouluna annoin myös suklaata, se maistuu kuulemma. Nyt piti tuoda myös Jenniferin toisellekin yatävälle, sillä Jane oli mennyt sanomaan hänelle, että oli saanut tuliaiseksi suklaata, ja nyt piti sitten tottakai tuoda tälle toisellekin ystävälle.

Jennifer tilasi meille joulua varten ravintolasta pancit bihon -perheannoksen, mutta se oli noudettavissa vasta sitten seuraavana päivänä eli jouluaattona. Ajeltiin sitten vaan 7eleven-ostosten jälkeen takaisin majapaikalle.

Pienen levon jälkeen lähdettiin tutulla Pasig-joen jokiveneellä seuraavalle pysäkille ylävirtaan eli Guadalupeen, sillä siellä on iso ja hyvä ruokatori. Kierreltiin ostelemassa katkarapuja, kanaa, kookosta, kasviksia, riisiä ja mausteita. Vähän kiireellä tehtiin ostokset, sillä piti ehtiä vielä takaisin kotiin päivän viimeisellä jokiveneellä. Meillä oli 50 minuuttia aikaa siinä kävellä pieni matka torille, ostella, ja sitten kävellä takaisin jokiveneasemalle. Otin taas kuvia kisuista.

Illalliseksi oli mulle sisig-ateria, laing-niminen hyvä lisuke ja Jenniferille sinampalukan manok, ja katsottiin filippiiniläinen komediaelokuva Netflixistä. Hauskaa kyllä miten alan ymmärtämään mitä puhutaan, vaikka en kaikkea ymmärtäisikään, ja sitten kun kuulen vaikka tuttuja sanontoja!

Aurinko laskee rakennusten taa Manilan lahteen

Mentiin nukkumaan joskus yhden maissa, ja hyvin nukutti aamuyhdeksään saakka.