Joulupäivä – Araw ng Pasko

Joulupäivänä nukuttiin tosi pitkään, kello yhteen saakka iltapäivällä. Oli jotenkin unelias ja pöllämystynyt olo jatkuvasti. Otin hieman aurinkoa parvekkeella, sää oli vaihtelevan puolipilvinen, eli välillä aurinkoa ja sitten taas jonkin ajan päästä pilvistä.

Lepäiltiin ja syötiin päivällistä, jonka jälkeen lähdettiin suunnittelemalleni iltakävelylle Pasig-joen toiselle puolelle Makatiin. Kävelymatkaa yhteen suuntaan Ayala Triangle Gardeniin oli vain 2,8 kilometriä. En ymmärrä miksi viime joulun aikaan sinne piti mennä Grab-kyydillä, hehe.

Aluksi piti kävellä autoteiden varsia pitkin ja ylittää parit risteykset ilman liikennevaloja, mutta melko pian Makati Avenueta jatkettuamme ilmestyi jalankulkijoille jalkakäytävät ja isoissa risteyksissä oli liikennevalot. Tosin niitä valoja ei ihan toteltu, punaisilla kipitettiin aina ylitse jos näytti siltä, että risteävä autoliikenne seisoo odottamassa punaisilla myös.

Makati Avenueta jatkettiin aina Paseo de Roxakselle saakka, jossa vielä pari tienylitystä ja oltiin sitten jo Ayala Triangle Gardenin yhdessä kulmassa. Siellä oli korkea ja hieno musta tornitalo yhdessä kulmassa, varmaankin joku hotelli ja pieni ostoskeskus siinä.

Ayala Triangle Garden -puistossa oli jälleen valoshow, kuten viime joulunakin, ja sitähän piti päästä jälleen ihailemaan. Itse puisto on todella siisti ja mukava paikka käydä kävelemässä, ja siellä on tunnelmalliset valot iltaisin.

Paljon perheitä oli tullut ihastelemaan valoshowta, ja Makatissa kun oltiin niin näkyi siellä muutamat ulkomaalaisetkin. Vaimo pääsi kokeilemaan uudella puhelimella kuvailua ja videoimista, ja meillä oli kaksi kertaa hauska hetki kun hän halusi ottaa meistä kuvan, ja näin puhelimen näytöltä, että valittuna oli videokuvaus eikä valokuvaus, ja ajastimessa 2 sekuntia. Sanoin, että sulla on videokuvaus päällä, ja ensimmäisellä kerralla hän sanoi minulle takaisin, että ei ole. Sitten ajastimen 2 sekuntia meni, ja videokuvaus alkoi. Sanoin, että oli siinä sittenkin videokuvaus päällä. Ja toistui vielä toisenkin kerran myöhemmin, oli hauskaa! On siinä uudessa puhelimessa paljon opeteltavaa, että käyttö sujuu luonnollisesti sitten.

Paluumatkalla piipahdettiin Mercury Drug -kauppaan ostamaan aamiaisia varten kahvipusseja, sekä minulle pari olutta. Olutvalikoima Mercureissa on huono, joten oli pakko ottaa Tigeriä, joka on aika tuhtia, 6,9% ja maku myös voimakas. Seuraavassa kadunkulmassa tuli vastaan 7eleven jonne poikettiin katsomaan olisiko ollut mieleisempiä oluita, mutta ei, tyhjin käsin lähdimme pian sieltä. Noissa 7eleven-kaupoissakin valikoimat hieman vaihtelevat, ja mitä pienempi liike sitä pienempi valikoima.

Kotimatka takaisin sujui joutuisasti, ja yhteensä kävelyä tuli siis 5,6 kilometriä. Kävelin sen läppösillä, sillä tänne mukanani tulleet lenkkarit joutavat varmaan roskiin, sillä vasenta jalkaa hiertää pahasti sisältä rikki mennyt kenkä. Kävely tuntui hieman jaloissa, mutta illallinen, kuuma suihku, olut ja puolentoista tunnin ihana kokovartalohieronta vaimolta rentouttuvat kehon, ja oli ihana käydä nukkumaan siinä puolenyön paikkeilla.