Mehan Garden ja jäätelöt Manilan katedraalilla

Oli aurinkoisin päivä tähän saakka lomalla, ja hyödynsin sitä istumalla parvekkeella aurinkoa ottamassa ja kirjaa lukemassa, eväänä pieni pussi sipsejä ja kylmä olut virvoittamassa. Käytiin myös sitten uima-altaalla taas vähän aikaa pulikoimassa.

Jokiveneet ja ympäröivää maisemaa

Viiden maissa tilasin meille Grab-kyydin Mehan Gardeniin, ja sinne ajellessa kesti reippaasti yli puoli tuntia. Ajoitus oli sinänsä, että iltahämärä alkoi laskeutumaan ja valot loistamaan kauniisti.

Melkoisen autiona oli tämä puisto
Lugaw-annos ja lumpiaa

Ei oltu vielä syöty illallista ja molemmilla oli nälkä joten ostettiin lugaw-riisivelliannokset yhdestä kojusta, ja sekaan laitoin chiliä ja soijakastiketta, ai että oli hyvää! Ja tulista! Filipinoksi juttelin kojun pitäjille, täti ja nuorempi poika oli siinä häärimässä, ja olisin saanut santsiannoksenkin mutta sanoin, että ei ole nälkää enää, olen jo täynnä!

Jatkettiin kävelyä Mehan Gardenista Katipunanin muistomerkille ja ihasteltiin hetken aikaa hienoa valaistua suihkulähdettä.

Bonifacion tanssiva suihkulähde

Seuraavaksi suunnittelemani kävelyreitti vei meidät vanhan Intramuroksen alueelle sillä halusin nähdä muistomerkin yli sadalletuhannelle Toisen Maailmansodan aikana Manilan taistelussa kuolleille, joista osa jäi tunnistamattomiksi.

Jatkoimme kävelyä tältä muistomerkiltä lähellä sijaitsevalle Manilan katedraalille, mutta koska oli ilta niin sen ovet olivat sitten toki suljetut jo. Ostettiin jäätelötötteröt ja istuttiin niitä natustelemaan ja iltaa katselemaan hetkeksi.

Tilasin meille Grabillä kyydin niin päästiin sitten takaisin majapaikkaan noin neljänkymmenen minuutin päästä. Katsottiin vielä taas yksi filippiiniläinen komedia illallista syödessä. Uni tuli illallisen jälkeen aika nopeasti sitten taas.