Suomi-neidon hyytävä halaus

Rapsakka keli palatessa sunnuntaina illalla

Palatessani oli -25°C tai jopa enemmän täällä Etelä-Suomessa. Se oli pieni muutos vaatakkaiswwn suuntaan Manilan 29-32°C asteesta! Vanhempani olivat noutamassa kentältä, ja puin ylleni ohuemman talvitakkini joka oli mukana. Olin yrittänyt lennoilla levätä ja torkkua mahdollisuuksien mukaan, joten en ollut onneksi kuolemanväsynyt, mutta eipä siinä sunnuntai-iltana mitään muuta tullut tehtyä kuin purettua reppuni.

Ilmalämpöpumppu ei ollut ollut riittävän tehokkaalla asetuksella, ja kodissani oli 12,6°C saapuessamme asunnolleni. Mittari makuuhuoneen lattialla näytti 5,8°C, makuuhuoneen ovi oli ollut suljettuna. Puin villasukat jalkaani ja minulla oli yllä kaksi hupparia. Kävin sitten vain iltapesulla ja pitkässä kuumassa suihkussa, ja suoraan sänkyyn kahden peiton alle.

Kesti todella kauan ennen kuin ilmalämpöpumppu alkoi kunnolla lämmittää, vasta joskus puolenyön jälkeen aamun pikkutunteina. Onneksi aamulla varttia vaille kuuden aikaan noustessani asunnossa oli jo hieman lämpimämpää.

Seuraava ongelma oli auto, sillä se oli niin jäässä ja hyytynyt, että edes ovea ei saanut auki. Auton päällä oli paksu kerros luntakin. Pitkä lämmittäminen, ja naapurilta lainatun akkulaturin käyttäminen auttoi sitten onneksi iltapäivällä. Kävin kirkonkylällä ruokakaupassa ja apteekissa, eikä mersu pettänyt. Ajastus lämmitykseen seuraavaa aamua varten kun täytyy ajella töihin toimistolle Porvooseen.

Arki jatkuu. Upea reissu Filippiineille vaimon luokse latasi minun akkujani. Seuraavaksi täytyy alkaa urakoimaan kielikurssin kotiläksyjä, jatkamme puolentoista viikon päästä jälleen filipinon opiskelua pienen ryhmämme kanssa.